Ballet in Blue

Detaljar

Eg brukte garnet som står i oppskrifta, men i andre fargar: Drops Alpaca i fargen 3650 (rødmelert) og … eg ser nå at eg IKKJE brukte Drops sin Kid Silk, men Merinor sin Kid Silk 🤭 i fargen 175 (rød). Rundpinne 4,5 til ribbestrikkingen og rundpinne 5 til alt det andre. Eg hadde ikkje vanlege pinnar i 5, så eg prøvde meg for fyrste gong med magic loop då eg strikka ermene, og det funka fett.

Strikking

I sidene som sys saman under arman skulle det strikkast “1 rille”, altså begynne/avslutte(alt etter som) med ei rettmaske uansett om ein er på retta eller vranga, og eg trur eg gløymte dette ut meir enn ein gong. Eg er litt usikker kva som var formålet med det - skulle det gjere det lettare å sy saman delane kanskje? Eg synst det gjekk greit uansett, litt tjukk saum blei det kanskje, men eg merker det ikkje når eg har toppen på.

Det var ein god del ulik auking og felling på framstykkene der det gjaldt å fylgje med, det hadde ikkje gått for meg om eg ikkje skreiv ned for kvar omgang - men sjølv då måtte eg av og til telje og rekne meg fram til kor eg var komt og kor mange fellingar eg hadde igjen.

Passform

Eg strikka ein prøvelapp, men eg må innrømme at sjølv om ikkje måla stemte heilt (eg hadde ikkje dei rette pinnane: i oppskrifta står det str.5,5 men eg hadde berre 5 og 6 og valgte str 5) så berre tenkte eg det stemte godt nok - eg synst toppen blei littegranne mindre enn forventa og det kan jo vere grunnen? Men samtidig så strikka eg jo langt nok, fordi det gjekk jo på cm. Men min kropp er òg ulik modellens så kanskje forventningane mine var feile. …Likevel, eg sit igjen med eit heilt alpaca-nøste og nesten eit heil kidsilk-nøste, og det hinter jo om at eg har strikka toppen litt mindre enn det oppsrifta la opp til.

Uansett, sjølv om han er litt kort så passar toppen bra til underdelar som går heilt opp til livet (og kjolar sikkert, men eg er ikkje så kjolete) og det var det eg ynskte. Ein ting eg må hugse å nevne er: at om eg ville hatt toppen lenger, måtte eg ha strikka han lengre heilt i starten - sidan toppen blir strikka nedanfrå og opp. Altså den forlenga delen må jo vere under armen langs brystkassen og ikkje ein høg skulder. Skulle toppen blitt lenger kunne eg ikkje ha strikka han etter mønsteret og så prøvd han på og sett, men eg måtte ha strikka han lenger utan sjangse til å teste fyrst.

Eg målte meg fram til størrelse M, den skulle passe perfekt i alle retningar, men kanskje var det fordi eg ignorerte borda på framstykkene at skuldrene blir sittande litt høgt på meg for eg synst ermene blei litt i det kortaste laget. I tillegg så ruller kanten seg litt inn, og det er sikkert òg sida eg ikkje har borda.

🧶
🧶
🧶
🧶
🧶
🧶
🧶
🧶
🧶
🧶